Kuunteluarvio:
McCormack DNA-1

Päivitetty 27.4.2000

Mikko Mattila

McCormackDNA-1.jpg (11515 bytes)

Steven McCormack on jo kokenut veteraani high-endin tekijänä. Vaikka firma ei ole pitänyt itsestään kovin  paljoa ääntä, McCormack-vahvistimet ovat tulleet tunnetuiksi  hienosta keskialueesta ja kohtuullisesta hinnastaan. Firma aloitti yhteistyön ei kovinkaan kauaa sitten toisen virginilaismerkin, Conrad-Johnsonin kanssa.

McCormack oli hinnaltaan käytettyjen vahvistimien vertailujoukon edullisin - hinta käytettynä on hädin tuskin järeämpiä japsipelejä kalliimpi. Laite oli myös vertailyhmämme ylivoimaisesti tehokkain, tehoa löytyy peräti 150 W/ kanava 8 Ohmiin. Päinvastoin kuin vertailulaitteiden, Cello Encoren ja Mark Levinson 29:n, DNA-1:n valmistus jatkuu yhä.

Ääni

Sointitasapaino oli neutraali tai ehkä aavistuksen neutraalia tummemmalla puolella.

Erottelutarkkuus oli melko hyvä, pienet äänet ja nyanssit välittyivät melko hyvin, mutta tiukoin kritterein havaitsimme tiettyä suurpiirteisyyttä.

Läpikuultavuus: melko hyvä, tiukoin kriteerein aavistuksen utuinen.

Ylärekisteri oli yleissävykäs, aivan ylimmällä alueella hieman yksisävyinen. Jollakin materiaalilla havaitsimme lievää taipumusta ässien sihautteluun, mikä ei kuitenkaan ollut häiritsevää. Peltien jälkisointi oli pitkä ja kohtalaisen sävykäs.

Keskialue kuuluu tämän vahvistimen vahvuuksiin. Alueen yleissointi oli erittän vapautunut ja luonnollinen. Vokalistit toistuivat läsnäolevina, sointiväriltään luonnollisina. Erityisesti naisvokalistin luonnollisuus jäi mieleen. Pianon kosketus oli melko luonnollinen, aavistuksen pyöreä ja pehmeä. Vaskien raikuminen välittyi hieman siloiteltuna mutta silti vielä loistokkaasti.

Alarekisteri oli alas ulottuva erittäin hyvin kontrolloiva. Sävyltään bassopää on putkimaisen lämmin, hieman pyöreäsointinen.

Dynamiikka on vakuuttava. Valot ja varjot toistuvat nautittaavasti.

Tilainformaatio välittyi hyvin. Äänikuva on leveä ja syvä. Soittimien paikallistumisen tarkkus jäi hieman Krell FPB-350mc-referenssiä suuripiirteisemmäksi.

Mittakaava välittyi vakuuttavasti, orkesterin koosta sai käsityksen ja soolosoittmet välittyivät intiimisti.

Yhteenveto

McCormackissa on niitä ominaisuuksia joka erottaa highend-vahvistimen massasta. Keskialueen sävykkyys ja vapautuneisuus on poikkeuksellisen hieno, sävyssä on jotain parhaista putkipäätteistä tuttua. Äänikuva ja dynamiikka riittää vaativampaankin tarpeeseen. Minkäänlaisia suuria ongelmia vahvistimella ei ollut, mutta toivomuspuolelle kirjasimme aavistuksen suuripiirteisen erottelun ja diskantista jäi ehkä uupumaan viimeinen puristus ollakseen loistokas. Joka tapauksessa vahvistin on erinomainen vastine hinnalleen ja käytettynä pidän sitä jopa "sikaedullisena".

Pidimme McCormack DNA-1:ssa

 • Erinomainen vastine hinnalle, erityisesti käytettynä.
 • Hieno, hieman putkimaisen lämmin keskialue
 • Äänikuvan leveys ja syvyys
 • Dynamiikka

Kehitettävää tässä komponetissa:

 • Olemme kuulleet hieman parempaa erottelutarkkuutta
 • Diskantti oli kokonaosbalanssin kannalta aavistuksen tumma, samaan aikaan kuitenkin oli taipumusta ässien sihautteluun tietyllä materiaalilla.

Maahantuonti: Santtu Engineering
Hinta uutena: noin 16000,-
Hinta käytettynä: noin 9000,-

Vertailulaitteisto

Musiikki

Lue mitä muut ovat kirjoittaneet McCormack DNA-1:stä

Tekniset Tiedot

 • Two channel power amplifier
 • Output power rating of 150 watts per channel RMS, both channels driven into 8 ohms at less than 1% THD, 300 into 4 ohms.
 • Has 2 outputs for biwiring.
 • Optional Deluxe parts package available.
 • Dimensions: 19"w x 7"h x 13"d

Käytettyjen vertailun alkuun

 

All Rights Reserved
© 2000-2006 highendnews.com